torsdag 14 januari 2010

I äppelträdet klänger dussintals koltrastar, förmodligen goda med tanke på deras diet, men jag föredrar att mata dem och använde alltså inte alla de dunkelröda frukterna i matlagningen i höstas, men en hel del, särskilt till curry på kycklingben, vilken styckningsdel den här bloggen ofta kommer att kretsa kring. Det är en ofta underskattad, men god och billig och förmodligen nyttig och kan tillredas på allehanda sätt, min favorit är att långsambaka i etthundratjugofem grader varm ugn, det tar ett par timmar, men ger ett frånbenenlättlossnande kött och knaprigt skinn, runt benen kan man rosta säsongens rot- och/eller grönsaker, som t ex att stjäla några äppelhalvor från trastarnas vinterförråd. Det behövs lite vätska i botten på formen, men inte mer än någon halv cm. Ös med den då och då. Godast blir det med vin och då kan man ju också ösa sin strupe då och då.

1 kommentar:

  1. Eskil!

    Det var fint att prata med dig idag. Min mailadress är följande: lin.mellgard@gmail.com
    Vad är din??

    kram!

    SvaraRadera